欢迎访问江苏成考网 ! 本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以江苏省教育考试院www.jseea.cn为准。
  • 咨询电话:0512-67311639
城市:
成考系统:
所在位置:江苏成考网 > 复习资料 > 专升本 > 正文

2019年江苏成人高考专升本英语试题练习(四)

2019-09-29 13:45:37   来源:江苏成考网    点击:
作者:王老师
  121. Do you sometimes argue about what seems to you to be simple fact? Do you argue whether it’s cold outdoors or whether the car in front of you is going faster than the speed limit? If you get into such arguments, try to think about the story about the six blind men and the elephant. The first blind man who felt the elephant’s trunk said it was like a snake. The second who felt the elephant’s side said it was like a wall, while the third said it was like a spear as he touched the animal’s tusk. The fourth, who had hold of the elephant’s tail insisted that it was like a rope. The fifth man said it looked like a tree as he put his arms around one of the elephant’s legs. The sixth, who was tall and got hold of the elephant’s ears, said it was like a huge fan. Each man’s idea of the animal came from his own experience. So if someone disagrees with you about a “simple fact”, it’s often because his experience in the matter is different from yours. To see how hard it is for even one person to make up his mind about a “simple fact”, try this simple experiment. Get three large bowls. Put ice water in one. Put hot water in the second. Put lukewarm water in the third. Now put your left hand in the ice water. Put your right hand in the hot water. After thirty seconds, put both hands in the lukewarm water. Your right hand will tell you the water is cold. You left hand will tell you it’s hot! [共5题]

  (1) What makes people think about simple facts differently?

  (A) The fact that simple facts differ from one another.

  (B) The fact that people have different experience in the same simple fact.

  (C) The fact that people often disagree with on another.

  (D) The fact that it’s hard to make up one’s mind about simple facts.

  正确答案:B

  (2) Which of the following temperature is the closest to the meaning of the word “lukewarm” in the last paragraph?

  (A) Above 0℃. (B) Above 40℃. (C) Above 20℃. (D) Below 0℃.

  正确答案:C

  (3) The writer’s advice is ________.

  (A) we should never think about simple facts

  (B) we should never judge something with a one-sided view

  (C) we should not agree about simple facts

  (D) we must learn from the six blind men

  正确答案:B

  (4) After reading the last paragraph, we may think of ________.

  (A) Newton’s law

  (B) Crallilao’s theory of falling objects

  (C) Einstein’s theory of relativity

  (D) Marx’s On Capital

  正确答案:C

  (5) The main idea of this passage is ________.

  (A) people often judge something according to his own experience

  (B) people often agree about simple facts

  (C) it’s hard for a person to make up his mind about a simple fact

  (D) don’t care too much about simple facts

  正确答案:A

  想获取完整文档版江苏成考复习资料,可关注下方二维码回复“备考资料”。

注:详细内容及信息以江苏省教育招生考试院为准

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 江苏成考网 [http://www.jsckw.org/]
本文关键词:
本文地址:http://www.jsckw.org/show-451-6916-1.html

上一篇:2019年江苏成人高考专升本英语试题练习(三)
下一篇:2019年江苏成人高考专升本英语试题练习(五)

江苏成人高考提升便捷服务

【考试时间:10月24、25日】

江苏成考预报名 江苏成考录取查询
距2020成考考试:还剩 323
【请广大考生提前备考】
加入江苏成考公众号
江苏成考网
微信公众号
(扫一扫加入)
加入江苏成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。